mandag 6. juni 2011
40 år
Ja, ja... så måtte det skje... Hadde vel ikke stort valg... Jeg ble 40 år jeg også... Dagen ble og blir markert i flere runder. Det merkelige er jo at jeg fremdeles føler at jeg bare er 32... ;-)
Sykkeljenta.
Før påske tok vi fram sykkelen igjen. Tuva Beate vaska, mamma smørte kjede og pumpa dekk. Og så måtte vi ut på en sykkeltur. Tuva Beate syklet så fort at mamma måtte springe etter. Kjempe trim!
Vår-genser til Tuva Beate
Før påske ble genseren ENDELIG ferdig. Tok ikke så lang tid å strikke, men all pynten tok tid å lage og sy på. Fin ble den til slutt:
På framsiden er det snøklokke, epleblomst, krysantemum, nellik og liljekonvall. På baksiden er det en prestekrage.
På framsiden er det snøklokke, epleblomst, krysantemum, nellik og liljekonvall. På baksiden er det en prestekrage.
fredag 13. mai 2011
fredag 8. april 2011
Påskepynt
Nå har vi laget påskepynt i heimen. Vel.... vi og vi.... Mamma (jeg) har strikket, vasket (tovet) og sydd sammen. Tuva-lille har stappet dem med putefyll. Og nå pynter de opp i heimen. Riktig så morsomme ble de. Nesten så en får lyst til å strikke flere. Oppskriften er hentet fra boka "Krymp!" av Birte Aartun, og jeg har bare brukt noe restegarn av ull. Boka og garn kan du kjøpe på: http://www.pinnsvindesign.no
tirsdag 5. april 2011
Grove rundstykker
Ingredienser
* 500 g siktet hvetemel
* 250 g sammalt hvete
* 250 g sammalt rug
* 1 ts salt
* 2,5 ts sukker
* 50 g gjær
* 3,5 dl lunkent vann
* 3 ss olje
Tilberedning
1. Bland alt det tørre. Rør ut gjæren i det lunkne vannet, og ha det sammen med oljen i det tørre. Elt deigen for hånd eller i maskin til den ikke kleber.
2. La deigen heve til dobbelt størrelse på lunt sted i cirka halv time.
3. Rull ut 16 rundstykker og sett dem på plate. La de heve cirka en halv time.
4. Pensle med vann. Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 200 – 250 C til de blir gyldne i cirka 10 minutter.
* 500 g siktet hvetemel
* 250 g sammalt hvete
* 250 g sammalt rug
* 1 ts salt
* 2,5 ts sukker
* 50 g gjær
* 3,5 dl lunkent vann
* 3 ss olje
Tilberedning
1. Bland alt det tørre. Rør ut gjæren i det lunkne vannet, og ha det sammen med oljen i det tørre. Elt deigen for hånd eller i maskin til den ikke kleber.
2. La deigen heve til dobbelt størrelse på lunt sted i cirka halv time.
3. Rull ut 16 rundstykker og sett dem på plate. La de heve cirka en halv time.
4. Pensle med vann. Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 200 – 250 C til de blir gyldne i cirka 10 minutter.
Abonner på:
Innlegg (Atom)